Vidareutbildning och baskurs

Steg 1 kurs

Förberedande – för icke certifierade MammaMagetränare

Längd: 2 timmar

GRUNDFÖRELÄSNING FÖR DIG SOM INTE KAN GÅ CERT MAMMAMAGETRÄNARE MEN ÄNDÅ VILL GÅ VÅRA KURSER.

En obligatorisk förberedelse för dig som inte är cert MammaMagetränare och som vill gå våra kurser som MammaUte och MammaRun. Här får du en kort genomgång om vad som händer i kroppen under graviditet och vi fokuserar på hur man kan hitta den lätta aktiveringen i djupa magen och inre cylindern.
Obligatorisk inläsning innan är boken MammaMage av Katarina Woxnerud.

Förkunskaper: inga
Arvode
: 1 000 kr exkl moms

Kommande datum
9 maj 2019 kl 8:00-10.00, Stockholm, Hela Kvinnans Klinik, Skåneg 73 ANMÄL DIG HÄR

Steg 2 kurs

MammaGravid

Längd: 5,5 timmar (+ 2 timmar Förberedande kurs för dig som inte är cert)

MammaGravid-whiteline kopia

Under kursen går vi igenom vad som händer i kroppen när man är gravid och hur det påverkar möjligheten att träna. Vad gäller kring konditionsträning, styrketräning, rörlighet? Är det något man bör se upp med eller vara vaksam på? Kan kvinnan träna på så länge som det känns bra?
En del av utbildningen är praktisk. Du får med dig exempel på hur du kan konstruera övningar för gravida med fokus på kontroll och smart träning – i stället för att maximera. Vi går igenom ett tänk för att bygga program och du får se hur du kan modifiera övningar för olika personer, med egen kropp och med gummiband.

Förkunskaper: cert MammaMageTränare eller MammaMage Förberedande 
Arvode
: 2 600 kr exkl moms

Kommande datum

Steg 2 kurs

MammaRun

Längd: 5,5 timmar (+ 2 timmar Förberedande kurs för dig som inte är cert) samt uppföljning webben

Du lär dig hur mammor kan komma igång – från MammaMage till att stärka kroppen stegvis för att kunna springa ”som vanligt” eller vara med i ”vanliga” löpargrupper. Steget till vanliga löpargrupper kan annars vara stort. Medverkan på MammaRun-kurser kan påbörjas parallellt med MammaMageappen.
En större del av kursen är praktisk där du:
* lär dig bygga smarta löpargrupper för nyblivna mammor
* får förslag på passuppläggning
* får förslag på viktiga övningar för att stärka områden som kan vara försvagade/ha låg kontroll.
Efter kursen kan du hålla grupper för kvinnor. Syftet är ett mellansteg från nyförlöst/MammaMagetränande till att kunna vara med i ”vanliga” löpargrupper eller träna vidare själv.

Förkunskaper: cert MammaMageTränare 
Arvode
: 2 600 kr exkl moms

Kommande datum

10 maj 2019 kl 09:00-15:30, Hela Kvinnans Klinik, Skånegatan 73, Stockholm ANMÄL DIG HÄR

Steg 2 kurs

MammaUte

Längd: 5,5 timmar (+ 2 timmar Förberedande kurs för dig som inte är cert)

MammaUte_logo

Många efterfrågar smart utomhusträning för gravida och nyblivna mammor, som en anpassad start i stället för tunga fyspass som bygger på klassiska styrketräningsövningar som ofta är alltför tunga det första året efter förlossningen.
Kursen syftar till att ge dig redskap för att kunna hålla utomhuspass för nyblivna mammor. MammaUte är träning som påbörjas parallellt med MammaMageappen.
En större del av kursen är praktisk där du lär dig hur du kan bygga bra utomhuspass för nyblivna mammor med smart progression. Vid teorin pratar vi om vad som händer under och efter graviditeten.

Förkunskaper: cert MammaMageTränare eller MammaMage Förberedande (samma dag kl 8:00-10:00)
Arvode: 2 600 kr exkl moms

Kommande datum

9 maj 2019 kl 10:30-17:00, Hela Kvinnans Klinik, Skånegatan 73, Stockholm ANMÄL DIG HÄR

Steg 2 kurs

MammaPilates

Längd: 6 timmar

MammaPilates

Vi integrerar djup och ytlig muskelaktivering i steget efter appen. Vi jobbar mycket med ryggradens och bäckenets position och hur vi korrigerar kroppshållningen i din träning och under rörelse.
Kursen vänder sig både till dig som arbetar som gruppträningsinstruktör och till dig som vill utöka din övningsbank inom träning och rehab.
MammaPilates i gruppträningsform vänder sig till mammor som vill komma igång med pilates efter en graviditet. Upplägget baserar sig på stegvis ökning av belastningen liksom stegring av övningarna och anpassas till den nyförlösta kroppen. Efter MammaPilates är kvinnan redo att gå vidare med vanlig pilates.

Förkunskaper: Förberedande MammaMage-kurs eller cert MammaMagetränare.
Arvode: 2 600 kr exkl moms

Kommande datum

20 mars 2019 kl 9:00-17:00, Stockholm, Tullinge hälsokälla, Alfred Nobels Allé 214, Tullinge. ANMÄL DIG HÄR

Lärare Anna Ericsson, leg naprapat, certifierad Pilatesinstruktör inom såväl matta som maskiner.

Fristående utbildning

Manuell behandling

Längd: 6 timmar

Kursen vänder sig till dig som arbetar med manuell behandling och är legitimerad vårdgivare, se nedan.
Kursen är godkänd av Svenska Naprapatförbundet och ger 6 fortbildningspoäng för leg naprapater.

Det florerar många råd och tankar om manuell behandling under och efter en graviditet. Under kursen försöker vi reda ut vad forskningen visar, vad som är fakta och vad som är tyckande och allmänna råd.
Vi ser vilka rekommendationer det finns utifrån uppdaterad forskning och diskuterar via klinisk erfarenhet vilka råd man kan ge kvinnor – både under graviditeten liksom tiden efter förlossningen. Vad bör man helt undvika och vad bör man tänka på?
Du får även praktiska råd och tips för manuell behandling av gravida kvinnor och nyblivna mammor.

I kursen ingår även extern palpation av bäckenbottenmusklerna där du som deltagare både kommer att palpera och bli palperad. Inga interna tekniker används. Läs mer här. 

Förkunskaper: Leg naprapat, leg kiropraktor, leg fysioterapeut (sjukgymnast). Instuderingsmaterial innan kursstart.
Arvode
: 2.800 kr exkl moms.

Kommande datum
10 oktober 2018 kl 9.00-15.30,
Medema Pysio, Torshamnsgatan 39, Kista, Stockholm 
ANMÄL DIG HÄR

Lärare: David Felhendler, leg sjukgymnast. Katarina Woxnerud, leg naprapat.

Exkl cert MammaMage tränare

Extern palpation bäckenbotten

Längd: 3 timmar

Under workshop kring extern palpation av bäckenbottenmusklerna kommer du som deltagare både att palpera och bli palperad i området. Inga interna tekniker används. Kursen ges exklusivt till cert MammaMagetränare.

Alla som deltar kommer att uppmanas att ge andra möjlighet att få palpera, så vi hjälper varandra. Inga känsliga eller sexuella områden berörs utan kursen handlar om att lära sig känna bäckenbottenmusklerna, få en bra uppfattning om deras funktion, spänningsgrad, ev triggerpunkter, felaktivering (krystning i stället för lyft) och en rad andra frågeställningar. Vi kommer även att palpera kring bäckenet och ligament som finns i området liksom vad man kan respektive inte bör göra kring graviditet och förlossning.

Du behöver ha stor erfarenhet av att kliniskt möta kvinnor och vara van att palpera strukturer.  Det är en fördel att du är någon form av manuell terapeut men även inom andra yrkesgrupper kan det finnas behov av denna kunskap och teknik. För att få mest ut av kursen bör du se att du har praktisk användning av innehållet och kommer att praktiskt palpera klienter.

Förkunskaper: godkänd certifiering MammaMagetränare, MammaMage Sweden förbehåller sig rätten att neka vissa deltagare med direkt konkurrerande verksamhet
Arvode
: 960 kr exkl moms

Kommande datum
26 oktober 2018 kl 13-16, Medfit,Ebba Bååts Torg 6, Huddinge i Stockholm
ANMÄL DIG HÄR

Exkl cert MammaMage tränare

Boll och rörlighet

Längd: 3 timmar

En workshop kring att jobba vidare med kontrollträning på instabilt underlag, som en pilatesboll, liksom hur man kan skala upp träningen till det mer komplexa för mer utmaning.

Under workshopen tittar vi även på rörlighet, vad som kan vara viktigt att titta på för gravida och nyblivna mammor och hur man kan skala upp från mer statisk stretch till mer komplex rörlighet i olika plan – hur kan man tänka progression?

Förkunskaper: godkänd certifiering MammaMagetränare
Arvode
: 792 kr exkl moms

Kommande datum
25 oktober 2018 kl 14-17, Tullinge hälsokälla, Stockholm
ANMÄL DIG HÄR

Exkl cert MammaMage tränare

Bråck och rektusdiastasoperationer

Längd: 3 timmar

Det här är en workshop/föreläsning som kombinerar teori från ett läkar-/ kirurgperspektiv av Anders Olsson, med praktiska tips och tankar av Katarina Woxnerud. En exklusiv kurs endast för cert MammaMagetränare.

För att gå denna kurs behöver du ha arbetat aktivt med MammaMage och aktivt träffat kvinnor för träning/kontroll/behandling under minst ett års tid, motsvarande cirka 150 arbetstimmar.

Under förmiddagen tittar vi närmare på vad bråck är, vanliga ställen för uppkomst i samband med graviditet, vilka tecken att leta efter, när man bör skicka vidare för bedömning och hur ett ev kirurgi går till. Dessutom pratar vi praktisk träning före och efter ev ingrepp.

Ett annat fokusområde är rektusdiastasoperationer. Vem behöver, hur bedöms behov, vad sker vid ev kirurgi, vart kan man skicka för bedömning – liksom tankar om återträning liksom vikten av bra träning innan ev operation.

Förkunskaper: godkänd certifiering MammaMagetränare, MammaMage Sweden förbehåller sig rätten att neka vissa deltagare med direkt konkurrerande verksamhet
Arvode
: 1500 kr exkl moms

Kommande datum
26 oktober 2018 kl 9-12, Medfit, Ebba Bååts Torg 6, Huddinge i Stockholm
ANMÄL DIG HÄR

Öppen för alla

Mat för gravida och nyblivna mammor

Längd: 5,5 timmar

Det finns mycket tyckande, tänkande, råd och husmorstips när det gäller vad gravida och nyblivna mammor bör äta. Under dagen tittar på vad som är viktigt i grunden – med inspel av spännande ny forskning. Kristina ger på sitt pricksäkra sätt konkreta råd och tips som du kan förmedla vidare till kvinnorna som du träffar.

Kursdagen innehåller:
* ny forskning
* mat under graviditet och amning
* hur barnet påverkas av det mamman äter
* vilka praktiska rekommendationer kan man ge?
* tankar kring viktnedgång, viktuppgång, dieter – vad man bör fokusera på i kosten
Du får också en inblick i kost och genetik/epigenetik samt kost och våra tarmbakterier.

Förkunskaper: grundläggande utbildning inom kost och näringslära
Arvode
: 2 600 kr exkl moms

Kommande datum: 29 november 2018, Stockholm ANMÄL DIG HÄR

Lärare: Kristina Andersson

Lärare

Namn Utbildar inom Yrke Kontakt
Katarina Woxnerud samtliga utbildningar och kurser leg naprapat katarina.woxnerud@mammamage.se
Jessica Norrbom MammaMage bas fysiolog cert MammaMagetränare info@mammamage.se
Anna Ericsson MammaMage Bas MammaPilates leg naprapat cert MammaMagetränare anna@tullingehalsokalla.se
David Felhendler Manuell behandling leg. fysioterapeut info@loparakuten.se

 


Anmälan och avbokning
Anmälan görs via länk till DinKurs, som sköter fakturering och betalning, alternativt till extern arrangör (länk finns till dessa). I Norge sker anmälan via MammaMage Norge och Benedicte Skårslette.

Anmälan är bindande. Vid avbokning senast en månad innan utbildningsstart återbetalas inbetald utbildningsavgift.

Vid senare avbokning än en månad före utbildningsstart krävs läkarintyg för att kursavgiften ska återbetalas med undantag av en administrativ avgift på 500 kr exkl moms. Blir du sjuk under utbildningen sker ingen återbetalning, men du har möjligheten att fullfölja utbildningen vid ett senare tillfälle.
Kursarrangör kan vid behov byta kurslokal och göra smärre förändringar i kurstider och meddelar i dessa fall deltagarna.
Vid ev inställd kurs meddelas detta deltagare senast 7 dagar innan kursstart varvid full återbetalning sker.