Utbildning till Certifierad MammaMagetränare

Utbildning till Certifierad MammaMagetränare

848
0
Dela

Den uppmärksamma läsaren har noterat att jag även hänger på MammaMages Instagram under denna vecka, framförallt med anledning av min utbildning till certifierad MammaMagetränare. Äntligen fick jag möjlighet att gå utbildningen, trots rådande förutsättningar med en utmanande graviditet i tredje trimestern. Jag hade liksom inte planerat foglossning och bäckensmärta när jag planerade in utbildningen (som alltså är två dagar). Jag har funderat många gånger på om jag verkligen skulle klara av utbildningen, om min kropp skulle orka, om jag skulle kunna tillgodogöra mig kunskaperna och om det verkligen var rätt tillfälle att gå denna just nu. Men, jag anser att kunskap är ett fantastiskt redskap för att hantera en problematik man ställs inför och denna utbildning ligger mycket nära mina personliga förutsättningar och utmaningar för tillfället med mycket applicerbara kunskaper för mig personligen. Dessutom så ligger mina största problem i att röra mig (gå, stå, promenera, lyfta, bära och så vidare) och utbildningen är inte särskilt fysiskt ansträngande utan ger möjligheter att lyssna på kroppen och sitta/stå/röra sig/vila vid behov. Och jag har ju faktiskt inte foglossning i huvudet.Om jag sedan väljer att genomföra själva certifieringen just nu eller avvaktar ett par månader med den får tiden (och kroppen) utvisa. 

Så, hur gick det då? Hur var utbildningen? Precis så fantastiskt intressant som jag hoppats och föreställt mig är svaret! Genomtänkt upplägg och kursmaterial, kunniga lärare, lagom blandning av teori och praktik samt bra lokaler, perfekt tidspassning och tillräckligt med raster (kan verka som småsaker men är viktiga på det stora hela). Jag har läst en hel del om träning och graviditet på olika typer av utbildningar och jag kände igen mycket, men det var en hel del nya (fördjupade) kunskaper och mycket som jag kände igen men definitivt behövde fräscha upp. Framförallt har jag lärt mig mycket mer om (åtminstone börjat resan mot att lära mig!) hur man ska tänka kring återträning, aktivering av bäckenbotten och djupa magen samt hur man kan mäta diastaser och kontroll av aktivering. Jag tycker att det är ett otroligt intressant område och jag ser verkligen fram emot att läsa mer, lära mig mer och framförallt träffa många mammor för att genom övning bli bättre på att känna, se och hjälpa vid olika typer av problematik och dysfunktion samt hjälpa dem vidare i sin träning. 

Jag är jätteglad att jag var med på utbildningen och även om jag fick väldigt ont av den ovana situationen med mycket stillasittande och en del ”konstiga” positioner under praktikdelarna så överskuggas det av den positiva upplevelsen och de nya/fördjupade kunskaperna. Jag ser verkligen fram emot att på sikt börja jobba med dessa kunskaper och gå fler vidare-/påbyggnadsutbildningar, men tills dess är det rehab för den egna kroppen och att känna på så många magar som möjligt som gäller! 

Skriv en kommentar

tjugo − 2 =