När efter kejsarsnitt

När efter kejsarsnitt

3257
2
Dela

Hej. Jag blev snittad akut efter en igångsättning. Jag har läkt bra. Men undrar nu när jag kan börja följa mammamage programmen? Vår lilla dotter föddes 19/4.

Tacksam för hjälp.

Hej!
Grattis till din dotter!

Du skriver att du har läkt bra, vilket innebär att du kan börja med appen när som helst. Det har dessutom gått nästan exakt fyra veckor sedan du fick barn, vilket är bra så kroppen har fått börja läka. Känner du dig osäker bör du alltid prata med din barnmorska eller läkare och be om råd.

Övningarna i MammaMage är dock så lätta och innebär låg kraft när du arbetar, att risken att skada sig är låg. Tvärt om nästan. Med övningarna ökar du blodcirkulationen till området och kan därmed stimulera läkningen. Om du känner att det drar lite i ärret kan du hålla handen över som en extra trygghet.
Att ta på ärret och stryka över det kan även hjälpa dig att få bättre kontakt med området medvetet.

Så starta träningen direkt!
Lycka till.

2 Svar

 1. Hej!
  For att gora svaret lite mer allmangiltigt; nar kan man borja med mammamage efter kejsarsnitt?
  Ar de fyra veckorna ovan en bra konvalecensperiod innan start eller ar det annu battre att borja ”direkt”?
  Jag blev ocksa snittad efter igangsattningsforsok och laker bra – ligger fortfarande pa sjukhuset sahar tre dagar efter och vill ge min kropp den basta chansen den kan fa. Just nu har jag dessutom tid att fundera over nya vanor o dagsprogram, nagot som jag tror avtar sa fort jag kommer hem och bebis sover mindre.. 🙂
  Tack for svar och en riktigt riktigt bra sida!

  • Du kan starta relativt snart. Ha smärtan som en indikator på när och hur mycket du kan träna. Det här är så lätta övningar som bara aktiverar musklerna – inte tränar dem. Musklerna ska ju vara aktiva bara du lyfter ett mjölkpaket hemma.
   Håll en hand över ärret om det känns tryggare.

Skriv en kommentar

5 × 2 =