Mot nya mål!

Mot nya mål!

1576
0
Dela

Hej alla!

Hoppas er sommar är fin och att ni njuter och tar hand om er. Detta blir mitt sista inlägg för Mammamage, då jag bestämt mig för att sluta blogga. Tiden för att blogga finns helt enkelt inte och jag måste prioritera andra saker. Men först! Hur går det med min mammakropp?

Jo tack, den har varit med om en del under året kan man säga. Vissa saker vill jag inte direkt skriva om eftersom de är personliga, men jag tycker att vi kan enas om att 1. Det är olika ”lätt” att komma i form för alla och 2. Ibland händer saker som gör att man måste tänka om i sin träning helt.

Min bäckensmärta kom tillbaka någon gång i april och jag tog tag i det i maj. Anledningarna till bäckensmärta kan vara många och i mitt fall så kanske jag blev lite väl ivrig i min träning, innan kroppen var helt redo. Och det är detta som är så lurigt efter förlossningen. Nu har jag tagit det ganska lungt, men jag ökade på träningsmängden efter nyår och började utmana mig mer så kanske att det gjorde att min bäckensmärta kom tillbaka. Förutom det så har jag även känt att jag emellanåt kissat på mig när jag hostat kraftigt och kanske inte varit på toaletten på länge. Men även det har lugnat ner sig nu. Min andra son är 13 månader gammal och jag har fortfarande ”gravidkilon” kvar på min kropp. Vilket inte är något som jag tänkt på, men på sistone har jag känt mig obekväm i min kropp. Inga kläder sitter bra och det är inte kul att prova kläder. Jag har säkert gått upp i vikt sedan jag slutade amma min son i april. Vägde mig för en månad sedan för första gången (när han fyllde 1 år) och insåg då att jag väger i princip samma som när jag var höggravid. Så nu har jag satt ett mål om att gå ner i vikt och forma till kroppen till nyår.

Jag har börjat lägga in mer träningsfilmer på min Instagram och ni som följer mig där kanske även har varit uppmärksamma på att jag ju faktiskt skall börja studera till hösten. Vilket också är en anledning till varför jag slutar blogga. Under våren har en liten dröm om att bli barnmorska växt sig stark och därför ansökte jag om att få komma in på sjuksköterskeprogrammet (man måste läsa till ssk i första hand) och chockartat nog kom jag in på mitt förstahandsval som är Sophiahemmet. Så alla planer med mitt företag har lagts lite åt sidan och jag kommer prioritera min utbildning i höst.

Jag har länge känt mig begränsad i hur man skall nå mvc och barnmorskor med den kunskap som jag besitter och min plan är att ta mig in i deras ”värld” för att fortsätta sprida kunskap och kanske även få vara med och utveckla eftervården (efter förlossning) som jag nu tycker har mycket att se över. Så, det är min stora dröm och något jag ser fram emot att uppnå. Ni som vill kan få följa mig på facebook och på Instagram. Där fortsätter jag att ge tips och råd kring träning och hälsa före, under, efter graviditet.

Allt gott till er alla!

Dela
Föregående inläggTräna eller operation?
Följande inläggNu är boken här!
Mamma och egen företagare inom pre/postnatal massage och träning. Skriver om min vardag, hur jag jobbar med mina kunder och fokuserar på helhetshälsa.

Skriv en kommentar

20 + elva =