MammaMage dag 18 januari!

MammaMage dag 18 januari!

4857
11
Dela

Den 18 januari har jag utsett till årets MammaMage dag. Det är datumet för lansering av MammaMage.

MammaMage dagen har jag valt att kalla Mamatummy Day för att i förlängningen få en internationell spridning.

Dagen är ett sätt att uppmärksamma kvinnors hälsa kring graviditet. Vi kvinnor har rätt att få rätt råd av yrkespersoner och experter för att komma tillbaka efter en graviditet. Alltför många kvinnor får bestående problem med exempelvis mage och rygg som en följd av felaktiga råd – eller inga råd alls.
Vi vill även uppmärksamma problemet med diastas efter graviditet. Hur diastas kan tränas, men att vissa diastaser kräver operation för att få tillbaka full funktion. Diastas ses idag endast som skönhetsproblem i Sverige, trots att den påverkar funktionen negativt. I dag måste kvinnor bekosta ev operation privat.

KW-gravidmage

Min egen mage som höggravid med min första son. Du ser hur huden börjar sjunka in kring naveln…

kw mage 13 kopia

 

Min egen mage i dag. Jag har en grund diastas kvar under naveln som går nästan ända ner till blygdbenet, men den kontrollerar jag helt så den är inget problem för mig. Receptet? MammaMageövningar.

 

För att vara med på Mamatummy Day och stödja kvinnors hälsa behöver du bara lägga ut ett foto på din mammamage på Facebook och Instagram – din mage idag, när du var gravid eller nyförlöst. Välj själv. 18 januari är datumet. Låt oss visa våra mammamagar för att skapa uppmärksamhet!

Hashtag #mamatummy

Hjälp mig att sprida det här eventet. Det är inget politiskt, inget religiöst, inget som skadar någon annan. Det enda jag vill är att uppmärksamma kvinnors rätt till bra hjälp efter graviditet. I dag är det katastrofalt dåligt här i Sverige, tycker jag.

Gå in på Facebook och gilla Mamatummy Day 18/1 Och lägg ut ett foto på din mage 18/1. Ditt ansikte behöver inte synas om du inte vill.

Tillsammans kan vi göra skillnad! Men det behövs massivt stöd från oss kvinnor för att få upp detta på agendan. Snälla, dra ditt strå till stacken. Tipsa som sagt gärna dina vänner och bekanta om detta.

11 Svar

Skriv en kommentar

5 × 3 =