Besök hos fysioterapin på Södersjukhuset

Besök hos fysioterapin på Södersjukhuset

855
0
Dela

I dag har jag fått möjigheten att titta och lyssna (auskultera) på fysioterapin på Södersjukhuset kring vilka tester de utför inför och efter rektusdiastasoperationer.

 

De här testerna utfördes i början för bedömning av kvinnornas fysiska kapacitet och status inför studien som Anders Olsson utför. Därefter har kvinnorna tränat med övningar.

I dag när jag var med var det ett års kontroller efter operationer. Otroligt skoj att få vara med, få ta del och höra deras tankar kring tester och studien. Fantastiskt att träffa dessa kvinnor som blivit hjälpta av operation då träning inte hjälpt.

Här är fysioterapeuten Alexander Eckerstein i full färd med några tester och uppföljning. Det är otroligt intressant och givande att samverka över yrkesgränserna – det behövs ofta mer av den varan. Stort tack för idag!

Dela
Föregående inläggJag brinner för kvinnohälsa, som mammamagar
Följande inläggVi gör gemensam sak med FödelseVrålet och Våga Vägra
Grundare av MammaMagekonceptet och själv tvåbarns mamma. Hade efter båda barnen svårt att återfå kontrollen över magen och förstod i efterhand att jag haft diastas. Då fick jag ingen information överhuvudtaget. Publicerat 19 böcker och cirka 14 träningshäften, allt med inriktning på träning och hälsa. Tagit fram fem träningsdvd och skapar konceptet "Fab50 - allt innan 50 år är uppvärmning". Tränar i dag relativt mycket själv - både längre distanser, multisport och djup kontrollträning för att hålla.

Skriv en kommentar

tre × tre =