AppTeamet
Image
Katarina Woxnerud
Katarina är tvåbarnsmamma som har tränat sedan barnsben. Hon har hittills publicerat 18 böcker inom motion och hälsa, 12 träningshäften, 8 träningsdvd och en massa annat smått och gott. Katarina är leg. naprapat och har tidigare utnämnts till Årets Naprapat i Sverige.
Träningskunder/patienter kan vara allt från kvinnor med mammamagar som de inte får bukt på, persohner med ont i ryggen/skuldrorna eller toppidrottsmän och kvinnor som behöver finslipa kontrollen i kroppen. Allt handlar om att få samspelet mellan de djupa och ytliga musklerna att fungera i kroppen på bästa sätt. Och på ett sådant sätt som stödjer personen som ska använda dem.

Efter Katarinas första graviditet skrev hon boken Mammamotion som gavs ut på Fitnessförlaget. Hon saknade då en bok som berättade om vad som händer i kroppen under graviditeten vid just träning. Allt sedan dess har Katarina arbetat med både gravida och icke-gravida kvinnor och män för att hjälpa dem återfå funktion i de viktiga djupa magmusklerna. Under det senaste året dök idén om en app upp som ett bra hjälpmedel för att träna hemma. 2013 kom den första appen ut: MammaMage - om återträning efter förlossningen. Och i december 2017 var MammaGravid klar - stärk kroppen inifrån och ut under graviditeten.

Katarina startade i maj 2017 tillsammans med sin kollega Mary-Lou Richards Nilsson en egen klinik med inriktning på kvinnors hälsa: Hela Kvinnans Klinik. Kliniken ligger i centralt i Stockholm på Södermalm och finns för ``hela kvinnan hela livet``. På kliniken finns speciell utrustning som ultraljud och speciell biofeedbacksystem med ström för att återträna/testa bäckenbottenmusklerna. På kliniken finns kompetenser som leg naprapat, cert MammaMagetränare, doula, leg läkare, sjuksköterska, personlig tränare med flera - alla samverkar med kvinnan i centrum. Läs mer på helakvinnansklinik.se

Image
Produktion av den tekniska lösningen
MammaMage
Produktion och teknisk lösning: SparklingZoo.
De främsta kontakterna var Mats och Pontus. De snappade direkt upp min idé, såg snabbt flödet och gav många bra råd om hur det kunde förfinas och förtydligas.

MammaGravid
Produktion och teknisk lösning: WeKnowIt
Projektledare för utvecklingen har varit Anton Efraimsson och den som utfört arbetet för iOS är Albin Baaw hos WeKnowIt.

Image
Fotograf und Filmer
Peter och Katarina har arbetat tillsammans i många filmprojekt och har tillsammans producerat fem träningsdvd och ett antal andra kortare filmer och fotoarbeten.